News

Noi si proaspete.

GOODBYE, MY CAPTAIN!

de Ciprian Cristea

“Cercul Poetilor Disparuti” este unul din cele mai bune filme care vorbeste despre libertate. In acest caz despre libertatea de a gandi, libertatea de a avea pareri, de a avea propriile opinii. John Keating (Robin Williams) este un profesor de litaratura intr-o scoala condusa de “principii” la sfarsitul anilor ’50.

Din dorinta de a deschide mintea tinerilor si de a-i invata sa gandesca singuri, profesorul ajunge sa fie dat afara de la catedra, dar reuseste sa castige respectul si admiratia studentilor sai. Nu va povestim filmul, dar va spunem ca dezvoltarea personala poate lua forme diverse si nebanuite.

Mai recomandam acest film si pentru ca Robin Williams ne-a parasit, pentru ca am descoperit odata cu plecarea lui omul din spatele actorului. Un om profund, cu framantari si care a avut aceasi soarta cu unul din personajele filmului.

Asa cum studentii sai, in finalul emotionant al filmului, ii onoreaza plecarea cu vorbele O Captain! My Captain!, o sa-i spunem lui Robin, cu plecaciune: Goodbye my Captain! Wherever you are!

 

Recomandari

    Lasă un comentariu aici.